Ads 468x60px

Subscribe:

Sample text

joi, 26 aprilie 2012

Despre cum te poti trada singur

Circumstance does not make the man: it reveals him to himself.
Circumstantele sunt stari de fapt pe care nu le putem controla in mod direct. Cred ca ele pot fi manipulate, insa de cele mai multe ori circumstantele sunt un dat si trebuie sa lucram cu ele.
Aceste situatii in care au loc diverse evenimente pot avea alta interpretare, daca pentru o singura persoana se repeta constantan.
Este adevarat ca intr-o imprejurare noua reactionezi diferit si pe principiul "omul din greseli invata", in mod normal te vei obisnui cu acea situatie si vei reactiona mai bine de fiecare data.
Cel putin asa sugereaza citatul...
Problema pe care o vad eu aici este ca o situatie se poate repeta de foarte multe ori pana o constientizezi si realizezi un anumit lucru despre tine.
Cand imprejurarea se repeta si reactionezi mereu gresit inseamna ca nu ai recunoscut situatia, nu esti capabil sa intelegi ce faci si de ce faci un lucru sau pur si simplu esti o persoana careia nu ii pasa.
Chestiunea pare simpla, si mereu se va adeveri faptul ca "aparentele inseala". Acest lucru se intampla din cel putin doua motive:
  • este demonstrat pe baza de studii ca o persoana pe care o cunoastem isi va face o impresie in primele secunde sau minute dupa intalnire;
  • desi nu reprezinta in mod special realitatea, acea impresia din primele secunde va dainui pana intr-un moment (circumstanta) in care vei reactiona diferit decat ceea ce se astepta de la tine.
Desi tu asa reactionezi de obicei in acea situatie, pentru cei care au alta impresie (de obicei chiar o fantezie a ceea ce esti tu de fapt) acest lucru este inacceptabil si il vad ca o tradare.
De fapt aceasta "tradare" este pur si simplu lipsa obiectivitatii celorlalti care nu doresc sa vad in tine ceea ce esti ci doar ceea ce le convine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu