Ads 468x60px

Subscribe:

Sample text

vineri, 27 aprilie 2012

Obiectivele SMART nu functioneaza! Afla acum de ce si imbunatateste-ti cariera

The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it.
Stabilirea obiectivelor este un lucru esential pentru oamenii de succes, as spune ca acest pas este diferenta intre cei care evolueaza si cei care prefera comoditatea. Studiile au aratat ca doar 10% din persoanele adulte isi scriu obiectivele pe o foaie si urmaresc progresul.
In principiu exista doua modalitati de stabilire a obiectivelor: criteriile SMART (S Specific M Measurable A Attainable R Relevant T Time-oriented) si stabilirea unui obiectiv foarte inalt.
Paragraful de inceput se refera la faptul ca cel mai bine este sa stabilesti obiective foarte inalte, foarte mari pentru a avea tot timpul motiv sa lucrezi. Aceasta metoda poate crea probleme in sensul ca e posibil sa creeze insatisfactie intrucat nu poti ajunge niciodata sa indeplinesti obiectivul. Trebuie facute unele diferentieri in stabilirea telurilor.
Sunt de acord cu ambele metode, insa ele trebuie folosite cu atentie si in functie de interesele si nevoile personale. Ar trebui sa facem distinctia intre un vis (tinteste cat de sus posibil), tinta (obiectiv stabili dupa criteriile SMART) si sarcina (actiune specifica pe care o indeplinesti).
In ordine inversa: cu cat executi mai multe sarcini pentru a indeplini o tinta (unde trebuie indeplinite niste criterii concrete de realizare) cu atat vei lucra la visul tau - vis care nu trebuie definit in mod concret si, dupa cum este precizat in citat, ar fi de preferat sa fie chiar si ceva imposibil.
Care este avantajul acestei structuri?
In primul rand nu vor aparea probleme de motivatie datorita visului imposibil si credinta ca lucrezi in zadar. Avand in vedere ca ai definite niste tinte specifice si urmaresti niste sarcini zilnice pentru a te apropia de ce ti-ai propus, de fapt vei fi motivat si cu siguranta vei ajunge foarte sus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu