Ads 468x60px

Subscribe:

Sample text

miercuri, 25 aprilie 2012

Inainte sa fii un leader, trebuie sa fii un follower

The world has the habit of making room for the man whose words and actions show that he know where he is going.
Persoana care stie unde merge poate fi, dar nu trebuie confundata cu un leader.
Intr-o societate unde toata lumea vrea sa fie leader si are acces la toate informatiile de care are nevoie pentru a deveni leader, persoanele care au avantajul sunt conducatorii naturali. Acesti pot fi recunoscuti usor intr-un grup social pentru simplul motiv ca atrag atentie fara un efort propriu-zis.
Notiunea de leader in domeniul tau este inteleasa gresit de profesionisti si din nefericire, trainerii in domeniu nu fac distinctia. Cu siguranta la un anumit moment dat, trebuie sa iti asumi calitatea de leader in firma/domeniul tau, ceea ce nu implica de fiecare data cunostintele de leadership.
Este usor sa discuti despre ceea ce trebuie sa faca un leader, dar este mai dificil sa aplici daca nu te simti confortabil in aceasta postura.
Inainte sa fii un leader, trebuie sa fii un follower.
Indiferent de termenul pe care il poate folosi o alta persoana sa te caracterizeze, atunci cand stii ce vrei, vorbesti despre unde vrei sa ajungi, lumea din jurul tau te va aprecia fie ca esti un follower fie ca esti leaderul din grup.
Majoritatea sta intr-o pasivitate si au nevoie de exemple pozitive care stiu ceea ce fac sau zic. Indiferent cat de mic esti in domeniul tau daca ti-ai ales un scop si il urmezi, lucrand la el zilnic si vobind cu cei din jur despre unde vrei sa ajungi, atunci lumea nu numai ca se va da la o parte din fata ta, dar te va sustine.
Conditia este sa nu faci rau celor din jurul tau cat timp parcurgi drumul propus de tine. Desti poate fi concurenta ta, daca ajuti, vei avea mai mult de castigat decat daca pui piedici inutile altora.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu