Ads 468x60px

Subscribe:

Sample text

luni, 7 mai 2012

Cum sa devii artist al propriei vieti

I challenge you to make your life a masterpiece. I challenge you to join the ranks of those people who live what they teach, who walk their talk.
Richard Feyman este unul din cei mai interesanti fizicieni ai tuturor timpurilor. A participat alaturi de Einstein la proiectul Manhatan si a castigat un premiu Nobel pentru cercetarile realizate in domeniul fizicii.
Este recunoscut pentru abordarea pe care o avea fata de invatat. Se spune ca a intrat intr-o zi in cabinetele celor mai cunoscuti matematicieni si i-a provocat sa explice cele mai grele concepte, cu o singura conditie. Aceasta conditie se referea la faptul ca in explicatie nu trebuie folositi termeni tehnici, ci, mai degraba, termeni simpli, comuni.

Challenge accepted!

Planul de dezvoltare personala este desavarsit cand ajungi expert intr-un anumit domeniu agreat de tine. Desigur, aceasta optimizare personala, atrage dupa sine aspecte pozitive si in celelalte arii din viata personala: sanatate, financiar, relatii personale.
Daca vei face parte din categoria persoanelor care traiesc si respira ceea ce fac atunci ai un avantaj mare asupra lucrurilor pe care le poti realiza.
Esti bun intr-un domeniu daca reusesti sa explici cu termeni foarte simpli si in acelasi timp persoana interesata sa inteleaga domeniul, un concept esential si un lucru relevant, un must-know.
Dupa cum am precizat, acest scop ar trebui sa atraga beneficii si in alte zone, din acest motiv provocarea se refera la "life masterpiece". Prin acest lucru se intelege ca recunostinta obtinuta intr-un domeniu nu este deajuns.
In final, putem spune ca este nevoie sa fim buni in domeniile esentiale ale vietii (cariera, relatii personale, financiar, sanatate) pentru a fi artisti ai propriei noastre vieti. Orice exces intr-un singur domeniu, sau orice delasare in alt domeniu va rezulta in frustrari sau probleme si conflicte personale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu